Een projectgroep maken

Gewijzigd op Tue, 20 Feb 2024 om 11:20 AM

Je kan als leerkracht zelf projectgroepen maken. Je kan aan een projectgroep tegels toewijzen, je kan meekijken met projectgroepen in Schermcontrole en projectgroepen kunnen worden doorgegeven aan Google en/of Microsoft 365.

• Open Groepen in het menu van Startportaal.
  • Klik op + Nieuwe projectgroep.
  • Geef de groep een naam.
  • Optioneel kan je ook een afbeelding uploaden voor de projectgroep.

Projectgroep instellingen
  • Zodra je de groep een naam hebt gegeven kan je via de knop + Leerlingen toevoegen de leden aan de groep koppelen.
  • Je kan alleen een leerling die in één van jouw primaire groepen zit koppelen aan je projectgroep. Dit doe je door de juiste hokjes aan te vinken.

Leerlingen selecteren
  • Wil je leerlingen die niet in één van jouw primaire groepen zitten, of collega's koppelen, vraag dan je ICT-coördinator om dit te doen.

Projectgroepen

Een projectgroep is een subgroep van leerlingen en/of leerkrachten. Projectgroepen kunnen uit het LAS geïmporteerd zijn of kunnen handmatig aangemaakt worden. ICT-coördinatoren kunnen projectgroepen aanmaken in Basishub. Leerkrachten kunnen ook zelf projectgroepen aanmaken. Zij doen dat in Startportaal onder Groepen.

Projectgroepen kunnen leerlingen en personeelsleden bevatten.