COOL Thuis inloggen werkt niet / Inlog Challenge tijdelijk uitschakelen

Gewijzigd op Tue, 22 Nov 2022 om 04:38 PM

Google Workspace rechten vereist

Oorzaak:

Oplossing:

1. Navigeer naar: Https://admin.google.com

2. Meld aan met je gegevens in de beheerders omgeving en je wordt doorverwezen naar de Google Workspace omgeving.

3.  Zoek bovenin de zoekbalk naar de naam van de leerling:

4. Navigeer naar het sub-tabblad en klik op: Beveiliging

5. Scroll naar beneden tot "Inlog Challenge" zichtbaar is en klik op "Inlog Challenge".

6. Selecteer de knop "Tien minuten uitzetten" voor het uitvoeren van de actie.

7. Als de actie is uitgevoerd, zal er onderaan het scherm een melding verschijnen:

8. De gebruiker kan ingelicht worden dat er opnieuw aangemeld mag worden.

Zodra de gebruiker succesvol is aangemeld zal de locatie herkent worden als veilige locatie om vanaf aan te melden.