Applicaties toevoegen op Chromebooks

Gewijzigd op Thu, 28 Dec 2023 om 05:04 PM

1. Ga naar https://admin.google.com en log in met het beheerders account.

2. Ga naar Apparaten.

3. Klik op Chrome

4.  Klik op Apps en Extensies

5. Kies voor het tabblad Gebruikers en browsers

6. Klik op de op de plus knop rechts onderin en kies bijvoorbeeld voor de optie Google Play

7. Dan wordt de Playstore geopend en kunt u in de zoekbalk naar de gewenste applicatie zoeken.

8. Als u de juiste Applicatie heeft gevonden klikt u op de groene knop goedkeuren.

9. Ga nu terug naar app-beheer en zorg er nogmaals voor dat onder App-type: Android-apps geselecteerd staat.

10. Klik op de applicatie.

11. Klik op Gebruikers instellingen.

12. Navigeer naar de juiste locatie en groep.

13. Klik onder installatie afdwingen op negeren.

14. Dit kan daarna ingeschakeld worden door op installatie afdwingen te klikken. Installatie toestaan zal dan automatisch ook aan staan.

15. Mocht dat van toepassing zijn dan kun je nog op de knop bij vastzetten op taakbalk klikken. Dit zorgt ervoor dat de app vast op de taakbalk word gemaakt.

16. De applicatie zal binnen 15 minuten op bij de goedgekeurde groepen verschijnen.