Een Basispoorttegel vastzetten op de startpagina van leerlingen

Gewijzigd op Tue, 20 Feb 2024 om 11:02 AM

Je kan als leerkracht tegels vastzetten op de startpagina van je leerlingen. Deze tegels kunnen dan niet meer door de leerling verwijderd worden. In deze handleiding laat ik je zien hoe je een Basispoorttegel kan vastzetten. Je kan dezelfde stappen doorlopen om ook apps, schooltegels of widgets bij de leerlingen vast te zetten.

Basispoorttegels worden altijd overgenomen van jouw persoonlijke Basispoortpagina. Je kan Basispoorttegels daarom in Startportaal niet toewijzen. Mis jij of een leerling een Basispoorttegel dan kan je het beste contact opnemen met de uitgever van de methode.

Basispoorttegel vastzetten bij een groep

• Open de Schoolbibliotheek in het menu.
  • Zoek de tegel die je wil vastzetten en klik op het tandwiel.
  • Klik op het tabblad groepen.
  • Klik op de punaise bij de juiste groep.
  • Klik op opslaan.

Je kan alleen tegels vastzetten die ook aan de leerlingen van de groep zijn toegewezen. Wanneer je een tegel niet kan vastzetten controleer of je wel de juiste tegel hebt geselecteerd. De leerkrachtsoftware kan je bijvoorbeeld niet vastzetten bij de leerlingen omdat deze niet is toegewezen.

Basispoorttegel vastzetten bij een individuele leerling

• Open de Schoolbibliotheek in het menu.
  • Zoek de tegel die je wil vastzetten en klik op het tandwiel.
  • Klik op het tabblad Leerlingen.
  • Klik op de punaise bij de juiste Leerling.
  • Klik op opslaan.