Adobe instellen als standaard PDF Reader

Gewijzigd op Mon, 27 Jan 2020 om 02:38 PM

Kies een willekeurig PDF document dat opgeslagen is op de computer, dit kan in de map downloads of documenten zijn.

Klik met de rechter muisknop op het document. Je krijgt dan een soortgelijk scherm als het voorbeeld hieronder...

Je hebt nu de keuze uit verschillende menu-opties, kies "Openen met" en vervolgens op "Kies een andere app"...

Klik nu op het programma waarmee het bestand geopend moet worden. In ons geval is dat "Adobe Acrobat Reader DC"

Zorg dat het vinkje bij "Altijd deze app gebruiken voor het openen van .pdf bestanden" aan staat.
 Als je nu op "OK" klikt dan opent het bestand in het vervolg met het gekozen programma.