Image Resizer for Windows

Gewijzigd op Tue, 10 Nov 2020 om 02:41 PM

Moderne fotocamera's produceren soms enorm grote fotobestanden. Als u ze wilt verkleinen, kan dat via een fotoprogramma. Maar het kan ook sneller, met Image Resizer for Windows. Het programma kan afbeeldingen ook vergroten.

Besturingssysteem:Windows
Bestandsgrootte:1059 KB
Taal:Nederlands

Het programma is bedoeld voor Windows. U hoeft het programma na installatie niet apart te starten om het te gebruiken, het werkt via de rechtermuisknop. Dat wordt verderop uitgelegd.

• Klik hierboven op de knop Download.
  • Het installatiebestand wordt gedownload.
    • Klik in Edge onderin beeld op Uitvoeren om de installatie te starten.
    • In Chrome staat de download onderin beeld en start u hem door erop te klikken als het downloaden afgerond is.
    • In Firefox klikt u eerst op Bestand opslaan en dan op het blauwe pijltje rechts van de adresbalk. U klikt op ImgaeResizerSetup-3.1.1.exe. Mogelijk is er een nieuwe versie beschikbaar, dan heeft het bestand een ander nummer.
  • De Installatiewizard opent.
  • Zet een vinkje voor I agree to the license terms and conditions.
  • Klik op Install.
    20150831_image resize fot windows_2
  • Klik op Ja als Windows vraagt of de app wijzigingen aan de computer mag aanbrengen.
  • De installatie gaat nu verder. Klik op Close in het volgende venster om de installatie te voltooien.

Het programma is nu geïnstalleerd. U gebruikt het als volgt:

• Start de Verkenner en blader naar een map waarin de foto waarvan u het formaat wilt wijzigen.
  • Klik met de rechtermuisknop op de foto.
  • Klik op Afbeeldingsformaat wijzigen.
  • Een nieuw venster opent. Daarin staan verschillende maten foto's, zoals 'Small (scales to 854 x 480 pixels)'. De getallen zijn de maten in pixels waarnaar de foto verkleind kan worden.
  • Klik het hokje aan voor de optie die u het meest aanspreekt. Door te klikken op het hokje voor Aangepast kunt u handmatig de gewenste maten invullen.
  • Klik dan op Wijzigen.

Image Resizer for Windows

De aangepaste foto wordt als kopie opgeslagen in de map waar het origineel ook staat. U herkent de verkleining aan de term '(Klein)' (of welke maat u dan ook had gekozen) in de naam van de nieuwe afbeelding.

Tip: 'Pixels' komen niet voor in het metrisch systeem en zijn misschien een lastige eenheid om de grootte van een afbeelding te bepalen. Als u wilt weten hoeveel pixels een millimeter is, kunt u dit laten omrekenen door de website unitconverters.net. Vul voor 'pixel (X)' een aantal in. Direct verschijnt voor 'milimeter' het omgerekende aantal. Andersom werk het ook.

Op dezelfde manier kunt u ook meerdere foto's tegelijk verkleinen.

• Selecteer meerdere foto's door de Ctrl-toets ingedrukt te houden terwijl u op de gewenste foto's klikt.
  • Laat de Ctrl-toets los en klik met de rechtermuisknop op één van de foto's.
  • Volg bovenstaande stappen.

bron: https://www.seniorweb.nl/software/image-resizer-for-windows