Een Outlook-agenda met anderen delen

Gewijzigd op Thu, 28 Dec 2023 om 11:19 AM

Uw Microsoft 365-of Outlook.com-agenda delen met personen binnen of buiten uw organisatie

1. Selecteer in de map agenda in het menu Start de optie agenda delen.

2. Kies in het vervolgkeuzemenu de agenda die u wilt delen.

3. Klik in het dialoogvenster Agenda-eigenschappen op toevoegen.

4. U kunt zoeken naar personen in uw adresboek of de e-mailadressen typen in het vak toevoegen. Wanneer u klaar bent met het toevoegen van namen in het dialoogvenster gebruikers toevoegen , klikt u op OK.

5. Selecteer in het dialoogvenster Agenda-eigenschappen de naam of het e-mailadres van de persoon en kies vervolgens het niveau met details dat u met de persoon wilt delen, en klik vervolgens op OK.

Kies de machtigingen voor elke persoon.
  6. De persoon met wie u de agenda hebt gedeeld, ontvangt per e-mail een uitnodiging om te delen.

7. Wanneer de geadresseerde op accepterenheeft geklikken, zien ze uw gedeelde agenda in hun agenda lijst.

Ik zie de fout ' deze agenda kan niet worden gedeeld '

Als u een bericht ziet met de mededeling dat deze agenda niet kan worden gedeeld, zijn er drie mogelijke redenen.

• Het e-mailadres is ongeldig.

• Het e-mailadres is een Microsoft 365 groep

• De e-mail maakt deel uit van een externe gebruiker die geen deel uitmaakt van uw organisatie.

Welke machtigingen personen hebben voor uw agenda

U kunt uit verschillende machtigingsniveaus kiezen wanneer u uw agenda deelt.

• Kan weergeven wanneer ik bezet ben. Personen die uw agenda delen met dit machtigingsniveau kunnen alleen zien welke tijdstippen u beschikbaar hebt, zoals hier:

Zo ziet uw agenda eruit voor de persoon met wie u de agenda hebt gedeeld.

• Kan titels en locaties weergeven. Bij het delen van uw agenda met dit machtigingsniveau ziet u de beschikbaarheid en het onderwerp en de locatie van de vergadering, zoals hier:

Zo ziet uw agenda eruit als een gebruiker wanneer u de agenda deelt met beperkte Details.

• Kan alle details weergeven. Bij het delen van uw agenda met dit machtigingsniveau worden alle details van uw afspraken weergegeven, net zoals wat u ziet.

Het delen van uw agenda beëindigen

U kunt op elk gewenst moment de toegang tot uw agenda intrekken. Het kan even duren voordat Microsoft 365 en de gebruiker van Outlook de weergave te synchroniseren met uw agenda en deze te verwijderen.

1. Klik op Agenda.

2. Klik op Start > Agendamachtigingen.

3. Ga naar het tabblad machtigingen en klik op de naam van de gebruiker en kies vervolgens verwijderen.

4. Klik op OK.

Een agenda delen door deze te publiceren naar een webpagina

Als u toegang hebt tot een webserver die het WebDAV-protocol (World Wide Web Distributed Authoring and Versioning) ondersteunt, kunt u uw agenda publiceren.

Opmerking: Weet u niet zeker of uw server WebDAV ondersteunt? Uw serverbeheerder of internetprovider (ISP) moet u kunnen informeren.

1. Klik op Agenda.

Agenda-opdracht

2. Klik op Start > Online publiceren> Publiceren naar WebDAV-server.

Notities:

• Als uw e-mailaccount Exchange gebruikt, ziet u Deze agenda publiceren in plaats van de optie om te publiceren naar een WebDAV-server. Hiermee kunt u uw agenda rechtstreeks publiceren naar een Exchange-server. In het venster dat wordt geopend, selecteert u de gewenste publicatieopties en klikt u daarna op Publicatie starten.

• Als u Microsoft 365 gebruikt, kunt u nog steeds uw agenda publiceren op een WebDAV-server, maar u moet de naam van de agenda in het deel beleid voordelen eerst verwijderen. Hiermee kunt u uw agenda echter niet in de toekomst publiceren voor Exchange.

3. Voer in het vak Locatie de locatie van de WebDAV-server in, selecteer desgewenst andere publicatieopties en klik vervolgens op OK.

Uw agenda delen in een e-mailbericht

Als u geen toestemming wilt geven om uw agenda te delen en updates te bekijken, kunt u een statische kopie van uw agenda per e-mail verzenden voor een specifiek datumbereik. De ontvanger kan de gebeurtenissen in uw agenda zien op het moment dat u het e-mailbericht hebt verzonden, maar geen updates die u maakt nadat u de e-mail hebt verzonden.

Opmerking: Deze functie is niet langer beschikbaar in Outlook voor Microsoft 365.

1. Klik op Agenda.

Agenda-opdracht

2. Klik op Start > Agenda via e-mail verzenden.

klik op agenda via e-mail verzenden op het tabblad start

3. Kies in de vakken Agenda en Datumbereik de agenda en periode die u wilt delen. Kies bijvoorbeeld alleen Vandaag of Volgende 7 dagen.

Kies de gewenste opties in de vakken Agenda en Datumbereik

4. Stel desgewenst andere opties in en klik op OK.

5. In het nieuwe e-mailbericht dat wordt geopend, voegt u de gewenste ontvanger van het bericht toe in het veld Aan, voegt u desgewenst een bericht toe en klikt u op Verzenden.

Degene naar wie u uw agenda hebt gestuurd, ziet in het bericht een momentopname van uw agenda.

Voorbeeld van een agenda in een e-mailbericht

Het bericht bevat ook een iCalendar-bestand (.ics) als bijlage, dat ze kunnen openen in Outlook of een ander agendaprogramma. Wanneer de geadresseerde op het iCalendar-bestand klikt, wordt het bestand in Outlook weergegeven als een nieuwe agenda die ze naast hun eigen agenda kunnen bekijken. Ze kunnen afspraken of vergaderingen slepen tussen de twee agenda's en een tijd zoeken die voor u beiden werkt.