Chromebook spraak uitschakelen

Gewijzigd op Fri, 29 Dec 2023 om 11:00 AM

Het kan soms zijn dat de toegankelijkheidsfunctie Chromevox geactiveerd wordt, waardoor het Chrome apparaat ineens tegen je begint te praten bij alles dat je aanklikt. Met deze korte handleiding leer je hoe je het uitschakelt!

1. Log in op de Chromebook

2. Klik op de tijd, rechtsonder, en klik op het tandwiel knopje voor de instellingen

3. Scrol helemaal naar beneden in de instellingen menu en klik vervolgens op Geavanceerd

4. Scrol weer helemaal naar beneden naar het kopje Toegankelijkheid en klik vervolgens op de optie Tekst-naar-spraak

5. Zet hier de Chromevox functie uit

Hier vind je ook toegankelijkheidsinstellingen als de Modus voor hoog contrast of de Vergrootglas, beiden zeer geliefde functies van de leerlingen waarmee ze hun leerkrachten mee in de maling kunnen nemen.

Natuurlijk kan je ook de sneltoets gebruiken om Chromevox uit te schakelen: Control-Alt-Z. Waarom heb ik dat niet boven aan gezet? Het is altijd handig om te weten waar je alle andere toegankelijkheidsinstellingen kan vinden!