Chromebox resetten

Gewijzigd op Fri, 29 Dec 2023 om 09:59 AM

1. Sluit een toetsenbord aan op het apparaat.
  2. Zet de Chromebox uit.
  3. Steek een paperclip (of punaise) in het gaatje met de herstelknop.
    Op Chromebox-modellen van ASUS, Dell, AOPEN en Acer bevinden deze zich hier:

ASUS Chromebox 3 CN65

ASUS Chromebox 2 CN62
    Asus Chromebox factory reset buttonDell Chromebox
    Dell Chromebox recovery button holeAOPEN Chromebox
    AOPEN Chromebox recovery buttonAcer Chromebox
    Chromebox-herstelknop

4. Houd de herstelknop ingedrukt met een paperclip terwijl je het apparaat inschakelt.
  5. Druk op Ctrl+D. De schermtekst moet zichtbaar veranderen.
  6. Druk nogmaals de herstelknop in met de paperclip.
    Het apparaat start opnieuw op en er wordt een rood uitroepteken weergegeven.
  7. Druk op Ctrl+D.
    De Chromebox wordt opnieuw opgestart en begint de transitie naar de ontwikkelaarsmodus. Hierdoor worden alle lokale gegevens verwijderd. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
    Opmerking: Als Opnieuw inschrijven afdwingen is ingeschakeld voor het apparaat, krijg je een melding dat de ontwikkelaarsmodus is geblokkeerd. Hierdoor wordt het wisproces verkort en kan het apparaat nog steeds opnieuw worden ingeschreven als het automatisch opnieuw opstart in de geverifieerde modus.
  8. Druk op het opstartscherm op de spatiebalk en vervolgens op Enter om het apparaat opnieuw op te starten en terug te gaan naar de geverifieerde modus.
  9. Als je een beheerde Chromebox gebruikt voor je school of werk, volg je deze stappen om het apparaat in te schrijven.
    Als je een Chromebox voor vergaderingen gebruikt, bekijk je je apparaat inschrijven.